Njut av en god islatte smaksatt av hasselnöt

Nu när sommaren närmar sig och även våren är här inom 2 veckor så ska jag bjuda på en god islatte.

Du kan i stort sätt välja vilken smak du vill när det kommer till islatte. Jag vill ge dig tips på hur du kan få den godaste islatte på helt naturlig väg. Detta är då smaksatt islatte för vi kommer även ge tips på hur då får fram alla smaker på naturlig väg.

Du börjar med att koka vatten för att kunna använda det till någon typ av snabbkaffe. Snabbkaffe passar utmärkt till kalla dryck då snabbkaffe har mer runt och nötig smak. Du kan även brygga kaffe om du vill, men då får du också mer besk smak. Det bästa sättet är att göra Cold brew om du har tid med det.

Cold brew till islatten

Cold brew är inte alls svårt för då lägger du mald kaffe i en filter och sedan doppar det i en kastrull med vatten. Låt kaffet dra i ca 2 dygn. Detta blir desto rundare och mer nötig smak än snabbkaffe. För när kaffe värms upp så kommer alltid besk smak med.

Skummad kaffe på toppen av islatten

När du väl har fått din cold brew kaffe så ska du också se till att få skummad kaffe som du ska ha på toppen av kaffet. Här tar du bara snabbkaffe pulver, lite vatten och socker. Du vispar upp det tills den blir krämig och liknar grädde.

Sedan tar du själva Cold brew och lägger i isbitar, smaksatt sirap av vilken smak du vill. Här hittar du tex smaker av karamell, vit choklad (godast till kalla drycker), hasselnöt, choklad mm.

Vill du ha naturliga smaker då kan du hacka hasselnöt och choklad till pulverform och hälla i din drink. Högst upp på toppen ska du har skummad kaffe på toppen.

Mjölk eller barista mjölk

Du vet väl om att allt som har med latte att göra också innehåller mjölk. Latte betyder nämligen mjölk på italienska.

Njut med din islatte på hängmattan

När allt detta är färdigt ska du koppla av på en härlig hängmattestånd i din egen trädgård. Ta din islatte och en bra bok och bara ligg på din hängmatta och njut. När du blir sömnig efter att ha läst din bok är det bara att dimpa ner den på gräsmattan och bara koppla av i hängmattan.

När våren nu är här se till att hänga upp en hängmatta som både du och dina familjemedlemmar kan använda. Detta är ett utmärkt sätt att först göra en god islatte för att sedan bara koppla av halva dagen. Skäm bort dig själv och se till att verkligen njuta av livet. Om du inte kan sätta värde på din egen tid och hälsa varför skulle någon annan göra det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *