Smaksatt kaffe utan socker och sötningsmedel

När man går till en av de mest etablerade franchise café kedjorna så kan man få smaksatt kaffe.

De mest kända franchise företagen inom café verksamhet är tex:

  • Waynes Coffee
  • Wendelins kaffe
  • Moe Joe´s juice bar
  • Bröd & salt
  • Espresso House
kaffe utan socker och sötningsmedel

Här ser ni konst av Anita Lindholm som ni ser så är Wendelins kaffe med på denna konstverk.

Wendelins kaffe är också franchise men än så länge har de inga fysiska butiker där man kan köpa kaffe för att ta med sig vidare. De finns på nätet och så finns det i vissa fysiska livsmedelsbutiker. Är ett familjeägd företag nämligen familjen Wendelin från Uppsala.

Waynes Coffe finns i nästan varje svensk stad och den första öppnades på Kungsgatan i Stockholm. Startad av 3 svenskar och en amerikansk släkting som faktiskt heter Wayne därav namnet. Här hittar du populära surdegsmackor som inte finns någon annan stans med dessa röror. Samt så sägs det att just Waynes Coffee espresso är något utöver det vanliga.

Espresso House är kanske den mest populära då de även äger Johan & Nyström. De är mest kända för sina stora saftiga goda bullar man ej kan hitta på andra ställen. Deras inredning känns som hemma i sitt eget bibliotek om du är rik nog och har ett bibliotek.

Moe Joe´s juice bar satsar mest på raw och nyttiga alternativ till lunch, frukost och brunch. Ägarens egen dotter Madelene är personen bakom loggan. Det är även samma person som är bakom Wendelins kaffes logga. Hon har även andra meriter då hon har gjort loggan till justitiekanslern av Sverige.

Bröd & salt är mer som ett kontor där både verksamma företagare och studenter kan samlas för att studer och jobba tillsammans. De saknar den mysiga atmosfären som de övriga caféer brukar bidra med.

Ovan är Sveriges mest etablerade café kedjor som har vunnit svenska hjärtan och även turisternas så klart. De är inte konkurrenter utan ett komplement till varandra. Ofta står dessa också nära varandra geografiskt sätt för att det ska vara lättare för kunden att hitta sin mysiga hörna och koppla av.

Var hittar man smaksatt kaffe utan socker och sötningsmedel

Önskar du köpa kaffe online utan socker och sötningsmedel så har du Wendelins kaffe som bästa alternativ. För de har dessutom mer än 20 olika smaker av smaksatt kaffe eller smaksatt latte. Övriga på listan har då med socker eller sötningsmedel. Har du inte provat hur detta smakar kan du alltid beställa ett paket på 100 gram då du både kan beställa hela bönor och malda bönor dvs mald kaffe. Du hittar då smaksatt kaffe bryggbönor hos Wendelins kaffe så att du kan prova en sådan varje månad eller prenumerera på ditt kaffe. De har också utbud av 23 olika teer i pyrmaidpåsar. Dessa finns även att hitta hos Moe Joe´s juice bar då de beställer sina teer hos Wendelins kaffe.

Besök gärna alla kedjorna ovan för att hitta just din favorit då de kompletterar varandra. Du hittar dem i varje stad förutom Wendelins kaffe som ännu bara finns på nätet. Handla även kaffe och te som julklapp eller present till dina anhöriga. För vad köper man till den som har allt?

Många kaffesorter med smak innehåller tyvärr mycket socker. Det är detta som Wendelins kaffe försökt att undvika i sina kaffesorter som de har i sitt sortiment. Socker gör också att kaffets egenskaper försvinner tex så är kaffe känt för att sänka insulinnivån i blodet. Om man nu dricker smaksatt kaffe med socker så har man då öka insulin i stället för minskad.

Vi vill gärna njuta av kaffe och då ska man också känna att man mår bra fysisk sätt när man väl dricker kaffe. Kaffedrickandet har också blivit otroligt populärt i andra länder också. Även Turkiet har börjat dricka mer kaffe i stället för te som de annars dricker i varje hem. I Turkiet dricker även barn te till frukost, men tex i Sverige dricker inte barn kaffe till frukost. Man har helt enkelt olika vanor i olika länder.

Lyx snabbkaffe mycket bättre är Coops eget varumärke gällande snabbkaffe

Vill även lägga ut en bild på snabbkaffet från Coop som fick bäst pris. Vårt eget omdöme är att Lyx snabbkaffe fortfarande är bäst i test. Det är också finare kvalité vilket du kan se på själva produkten. Frystorkad kaffe blir bara bitter medans Lyx snabbkaffe har en mer matt utseende och mycket högre kvalité. Tyvärr så kommer ingen snabbkaffe i närheten av Lyx snabbkaffe som fortfarande är bäst i test. Lyx snabbkaffe är den godaste och finaste kvalité av dem alla. Många som får huvudvärk av kaffe får inte det av Lyx snabbkaffe som ska ha ett stort plus. Den vi provade var inte samma som i programmet för nedan ser man mellanrost. Vi ska nog försöka hitta detta kaffe och se om den är lika god.

Bild är taget direkt från youtube klip dvs printscreen för vi hittade inga andra bilder på kaffet just nu.

Mjölk eller grädde i kaffe?

Vad föredrar du mjölk eller grädde i ditt kaffe eller te? Vi som skriver i denna magasin har provat både mjölk och grädde. Vi anser att grädde ger en rundare och lenare smak till kaffet. Du behöver inte lägga i så mycket kaffe i din kopp för grädde kan du nämligen inte hälla i lika mycket som mjölk. När det kommer till smaksatt kaffe så blir grädde desto godare då det inte innehåller någon socker eller sötningsmedel. Smaksatt kaffe går även bra utan mjöl och grädde. Du ska dessutom verkligen inte ha socker i kaffe på något sätt om du vill att det smakar kaffe.

Hur gör du med ditt kaffe?

Dela gärna med dig till oss om du vill att vi provar någon typ av kaffe. Du kanske gör en egen kaffemix. Kanske gör du kaffedrinkar som är kalla? Hur du än gör och vilket märke du än gillar bäst så dela gärna med dig till oss. Ge oss gärna tips på något du önskar att vi provar. Då kan du också få adressen och skicka det till vår redaktion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *