En fika är en självklarhet

En fika innebär inte bara kaffe

När man pratar om att ta en fika så tänker många på att man ska ta en kopp kaffe. Men en fika kan innebära så mycket mer än bara kaffe. Även om kaffe är det bästa som finns att börja morgonen med.

Att sätta sig ner och ta en fika är bra så att du kan varva ner, vare sig du gör det själv eller tillsammans med någon. Tar du en fika ensam kan du koppla av din fikastund tillsammans med en bok, eller om du sitter på ett cafe bara sitta och njuta av atmosfären och titta dig runt omkring. Fikar du tillsammans med andra har du ett sällskap där ni pratar om nått kul som hänt eller ger varann någon idé till något.

En fika kan också innebära att du har bjudit hem någon på fika. Du bakar något som du vill bjuda på och den vanliga vardagsstressen försvinner när du står i köket och vispar. Du brygger kaffe, te eller häller upp annan dryck och ställer fram det du bakat. Och ni får en härlig avkoppling tillsammans.

Så att ta en fika ensam eller tillsammans med andra är inget som bara betyder att man springer förbi och köper en kopp kaffe. Utan också en stund som behövs för en avkopplande stund i vardagsstressen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *