Coldbrew hur tillagas denna kalla kaffedryck?

Hur tillagar man coldbrew? En enkel guide

coldbrew

coldbrew

Coldbrew är en kaffedryck som blivit alltmer populär de senaste åren. Det är en enkel och smakfull metod att tillaga kaffe på som passar perfekt under varma sommardagar eller när man vill ha en uppfriskande dryck. Till skillnad från vanligt kaffe tillagas coldbrew utan värme, vilket resulterar i en mjukare och mindre bitter smak.

Att tillaga coldbrew är enkelt och kräver inte mycket utrustning. Allt som behövs är kaffe, vatten och en behållare att brygga i. Det finns inget rätt eller fel sätt att tillaga coldbrew på utan det är en fråga om personlig smak och preferenser. Vissa föredrar en mildare smak och brygger därför kaffet under en kortare tid, medan andra vill ha en starkare smak och låter kaffet brygga under en längre tid.

Det finns många olika recept och varianter av coldbrew och det är enkelt att anpassa receptet efter sina egna önskemål. Att tillaga coldbrew är enkelt och en perfekt metod för alla som vill ha en mjukare och mindre bitter kaffesmak.

vill du kunna skicka kaffe som present och gör någon riktigt glad?

Grundläggande om Cold brew

Vad är Cold brew?

Cold Brew är en populär kaffedryck som har blivit allt mer vanlig de senaste åren. Det är en kallbryggd kaffevariant som tillagas utan att använda varmt vatten. Istället bryggs kaffet med kallt vatten under en längre tid vanligtvis mellan 12-24 timmar. Detta resulterar i en mjukare mindre syrlig smakprofil som kan upplevas som sötare än vanligt bryggkaffe.

Fördelar med Cold Brew

Det finns flera fördelar med att dricka Cold Brew istället för vanligt bryggkaffe. För det första är det mindre surt, vilket kan vara skonsamt för magen och tänderna. Dessutom innehåller Cold Brew mindre koffein än vanligt kaffe, vilket kan vara fördelaktigt för personer som är känsliga för koffein.

En annan fördel med Cold Brew är att det är enkelt att tillaga hemma. Allt som behövs är grovmalet kaffe, vatten och en behållare att tillreda kaffet i. Det är också en flexibel dryck som kan serveras kall eller varm med eller utan mjölk och socker och som kan anpassas efter personliga smakpreferenser.

Sammanfattningsvis är Cold Brew en mjukare, mindre sur kaffedryck som kan vara skonsam för magen och tänderna. Det är enkelt att tillaga hemma och kan anpassas efter personliga smakpreferenser.

Utrustning

Att tillaga cold brew kaffe kräver inte mycket utrustning, men det finns vissa saker som kan underlätta processen. Nedan följer några tips på vilken utrustning som kan vara bra att ha hemma när man vill göra cold brew kaffe.

Välja rätt kaffekvarn och kaffe

För att få bästa möjliga smak på ditt cold brew kaffe är valet av kaffe och kaffekvarn viktigt. För att få en jämn och fin malning av kaffebönorna är det bäst att använda en kaffekvarn med koniska kvarnar. Detta gör att bönorna malas jämnare och ger ett bättre resultat.

När det gäller valet av kaffe är det viktigt att välja en kaffe som passar till cold brew. Generellt sett är det bäst att välja en kaffe med en mild och rund smakprofil. Kaffebönor från Syd- och Centralamerika brukar fungera bra till cold brew.

Cold Brew behållare

För att göra cold brew kaffe behöver man en behållare där man kan blanda kaffe och vatten. Det finns en mängd olika behållare att välja mellan allt från en vanlig glastillbringare till en specialdesignad cold brew karaff. Det viktiga är att behållaren har lock och är lätt att rengöra.

Filteralternativ

När kaffeblandningen har stått och dragit i behållaren behöver man filtrera bort kaffesumpen. Det finns flera olika filteralternativ att välja mellan allt från en vanlig kaffefilter till en silhandduk. Det viktigaste är att filtret är tillräckligt fint för att få bort all sump och att det är lätt att rengöra efteråt.

Genom att använda rätt utrustning kan man göra processen att tillaga cold brew kaffe både enklare och roligare. Med en kaffekvarn med koniska kvarnar en lämplig behållare och ett bra filter kan man få en god och välsmakande kopp cold brew kaffe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *