Pool på vintern

Sponsrat inlägg i samarbete med poolgiganten

Vinterbad

Visst kan man längta till sommar sol och bad nu? Jag längtar efter att få prova ett vinterbad. Jag skulle verkligen vilja bada i en isvak. Det verkar så spännande, bara att komma ner i isvaken verkar vara svårt. hur kallt är det egentligen och vågar man doppa hela huvudet? Det vore så kul att få prova att bada isvak eller så kallat vinterbad.

Vinterbad är faktiskt en sport numera, då kallas det för vintersimning. Det är inte en stor sport, men för de länder som har det klimatet så är det ändå kul att det har blivit en sport av det. Man måste dock vara försiktig när man badar eller simmar bland isen. Det är viktigt att inte ta några onödiga risker som kan göra att man hamnar under isen.

Vem vet. I år är kanske året då jag får bada i en isvak. Då måste det dock bli lite kallare ute. Det har inte kommit någon is ännu.  Däremot är det hög tid att vinterstänga pool om man har en pool hemma. Nu kommer den årstiden då man inte kan utnyttja poolen längre. Då måste man stänga igen den för vintern.

Det är viktigt att vara noga med att stänga sin pool inför vintern så att den inte går sönder. Skriva, lossa och tömma på vatten. Kolla upp exakt vad det är du ska göra så att allt blir rätt. När man har gjort en såpass stor investering som en pool vill man inte att den ska bli förstörd på vintern bara för att man har slarvat.

Det vore kul att kunna ha en pool på vintern också. En varm pool alltså! Tänk va mysigt att kunna bada på kvällarna när det är kallt ute och varmt i poolen. jag antar att man inte alls skulle utnyttja det lika mycket som man hade tänkt göra. Lika bra att stänga igen för vintern.

Om man vill bada utomhus på vintern så kan jag tipsa om att köpa en jacuzzi eller en badtunna. De är mer gjorde för att ta ett dopp utomhus på vintern. det krävs inte heller lika mycket vatten som det gör i en pool.

Om man inte har möjlighet att ha pool, badtunna eller jacuzzi så får ni, precis som jag, vänta till nästa sommar för att bada. eller så tar vi en sväng till närmsta badhus. Vissa badhus har faktiskt pool utomhus också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *