Ett café bör ha handikappsvänlig entre

Varje café har själv ansvar över att deras verksamhet ska ha en handikappvänlig entre.

Här ser du en kopp kaffe med mjölk och en bakelse som heter Catalan. Den godaste Catalan hittar ni hos Ofvandahls hovkonditori. De har också mycket god kaffe.

Här ser du en kopp kaffe med mjölk och en bakelse som heter Katalan. Den godaste Katalan hittar ni hos Ofvandahls hovkonditori. De har också mycket god kaffe.

Absolut att ha en handikappsvänlig entré på ett café är väsentligt för att säkerställa tillgänglighet för alla kunder. Har du ett handikapp och söker hjälp så finns det assistansbolag Stockholm som kan vara till stor hjälp. Kanske sitter du i rullstol eller på annat sätt behöver hjälp att komma ut till ett café för att bara fika. Kanske behöver du hjälp att flytta på närliggande bord och stolar inne i caféet. Glöm inte och prova det goda bakverket Katalan när du ändå besöker Ofvandahls hovkonditori i Uppsala.

Här är några saker att tänka på för att göra entrén handikappsvänlig:

  1. Ramp eller inga trösklar: Se till att det finns en ramp eller ingen tröskel vid entrén för att underlätta för personer som använder rullstol eller har svårt att ta sig över hinder.
  2. Bredd och lutning: Entrén bör vara tillräckligt bred för att rymma rullstolar och andra hjälpmedel. Lutningen på rampen bör vara säker och inte för brant.
  3. Automatisk dörröppnare: Installera en automatisk dörröppnare om möjligt för att göra det lättare för personer med nedsatt rörlighet att komma in och ut ur caféet.
  4. Tydlig markering: Se till att entrén är tydligt markerad och synlig för alla, inklusive personer med synnedsättning.
  5. Belysning och kontraster: Ha tillräcklig belysning vid entrén och se till att det finns kontraster mellan olika ytor för att underlätta för personer med synnedsättning.
  6. Halksäker yta: Se till att golvet vid entrén är halksäkert för att undvika olyckor, särskilt under regniga eller snöiga dagar.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du skapa en mer inkluderande och tillgänglig entré för alla besökare på ditt café.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *